Just do it - sommertipsene for 2010

Det er dagen før dagen. For morgendagen bringer nemlig ferie. 9 uker med herlig sommer, koslige stunder, varme strender og avkjølende forfriskninger. Alle Norges elever sitter allerede med en fot ut døra fra det øyeblikket de myste mot sola. Nå er det offisielt! Beklageligvis kan vi ikke entre sommeren før vi har fått et glitrende bevis på vår prestasjon dette året. Gi deg selv 5 minutter til å stirre på det, smilende eller gråtende, før du kaster det avgårde for å nyte sommeren. Jeg er sikker på at du har fortjent det. 

MEN nå som ferien endelig er her dukker det opp et nytt problem. Hva skal man finne på? Fortvil ikke! Her er noen tips til ting å gjøre:

- Dra på piknik
Ta med teppe, musikk, god mat og godt humør til Frognerparken, Slottsparken eller hvilken som helst park du føler for å slikke sola i. 
- Sykkeltur i Oslo by
Skaff deg et Oslo Bysykkelkort. Sykkelstativene er plassert 90 forskjellige steder i vår kjære hovedstad, og det koster kun 80 kr for et årsabonnement. Taster du inn "Oslo Bysykkel" i Google kan du se hvor alle stativene er.  
- Roadtrip/harrytur
Har du lappen, eller kanskje nettop fått den? Man trenger ikke kjøre mange mil gjennom Europa for å nyte en liten biltur. Gjør som meg og mine venninner og ta en svipptur over grensa. 5 jenter stappet inn i en blikkboks cruiser nedover veien med anlegget på fullt - det blir ikke bedre enn det. 
- Browniemandag
Dra frem forkle og bakevarene(Toro brownie ferdigpose smaker forresten himmelsk)! Det trenger selvfølgelig ikke være en mandag eller brownies for den sakens skyld - selv om det er høyst anbefalt. Inviter noen venner over og kos dere på verandaen. 
- Løvebaken
Nei, det er ikke en skrivefeil. Jeg og en venninne oppdaget nylig at på løvens rygg foran stortinget er et ypperlig sted for en kaffe. Originalt, morsomt og veldig oppsiktsvekkende. Klatrer du opp der kan du ikke være redd for kameralinsen til turistene. 
- Frivillig
Gi noe tilbake til samfunnet. Meld deg som frivillig. Det finnes masse organisasjoner som ønsker deg mer enn nok velkommen. Et eksempel er FOD-gården (Foreningen for Omplassering av Dyr). Her tar de imot frivillige til å lufte hundene og stelle med dyrene. Det er forresten en ypperlig ting å ilegge CV-en. 
Dersom du ønsker å bli frivillig på FOD, kan du nå sende en mail til frivillig@fod.no.
- Bli ekspert!
Fordyp deg i et spesifikk tema. Finn noe som interesserer deg og ta fatt på lesingen. Muligens ikke det morsomste når du endelig har 2 måneder fri fra skole, men hey - noen av oss er fødte nerder. 
- Inspirerende fotograf
Kanskje synes du det er morsomt å ta bilder? Eller redigere bilder? Finn frem kameraet og knips i vei. Enda morsommere kan det også bli å ha en liten photoshoot med en venn. Synes du det er gøy å redigere bilder er det bare å bla i de gamle mappene på pcen. http://www.picnik.com/ 
- Utforsk smoothie og slush oppskrifter
En varm sommerdag er det ingenting bedre enn deilige forfriskninger. Prøv ut nye oppskrifter med hva enn du måtte ønske. Man skal putte ganske mye rart i blenderen før det ikke er drikkelig. Ta litt is eller yoghurt, en banan og hva enn annet som faller deg inn. Slush lager du enkelt ved å ta isbiter og ublandet saft i blenderen. Pass på at du ikke blender for lenge, for da sitter du kun igjen med ferdig blandet saft. 
- Temafest
Er det lite som skjer på kveldene så kan vel du invitere til en temakveld. Pysjamasfest, bartefest, hattefest, maskeradefest, kjønnsskiftefest, black&whitefest, utkledning på din forbokstav. The sky is the limit. 


Selv skal jeg nyte sommeren med klassikerne fra Postgirobygget. Sanger som får sin fulle effekt kun i sommerhalvåret.  

Idyll


Luftmadrass

# Take care

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits